Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Singelland VO Surhuisterveen viert hoogste punt nieuwbouw gymzaal

11 december 2023

Singelland VO Surhuisterveen viert hoogste punt nieuwbouw gymzaal

In maart van dit jaar heeft de raad van de gemeente Achtkarspelen groen licht gegeven voor de bouw van een nieuwe gymzaal voor VO Surhuisterveen. Sindsdien zijn de bouwwerkzaamheden uitgevoerd door Aannemingsmaatschappij Friso en Damstra Installatie Techniek. Vrijdag 8 december werd het hoogste punt bereikt en dit werd gevierd met ‘Pannenbier’ gevierd. Een traditie waarbij bij het bereiken van het hoogste punt bier wordt gegeven aan de bouwers. Bier krijgen de bouwers op VO Surhuisterveen niet, maar de leerlingen van Zorg & Welzijn bereiden wel een lekkere maaltijd klaar.


Rick Lei, locatiedirecteur VO Singelland hijst de vlag ter ere van het hoogste punt van de nieuwbouw gymzaal VO Singelland, Surhuisterveen

Ruwbouwerkzaamheden


Er is begonnen met het slopen van het bestaande gebouw en inmiddels zijn de bouwers druk bezig met de ruwbouwwerkzaamheden voor dit project. Onder de ruwbouwwerkzaamheden vallen; de graaf- en funderingswerkzaamheden, het aanbrengen van vloerconstructies en de opbouw van de buitenwanden en het dak.

Medewerkers & Collega’s aan het project aan gedekte tafels voor een lunch verzorgt door leerlingen en studenten van de naast gelegen VO-school

Contouren worden zichtbaar

Momenteel wordt gewerkt aan het wind- en waterdicht maken van de constructie. De afgelopen weken zijn de staalconstructie en de binnenwanden opgezet en de houtskeletelementen gemonteerd. De contouren van het gebouw worden nu goed zichtbaar. Inmiddels staat de steiger om het gebouw heen zodat binnenkort gestart kan worden met het aanbrengen van het gevelmetselwerk.

Oplevering

Tot het einde van dit jaar wordt het houten dak t.p.v. laagbouw aangebracht, wordt gestart met het gevelmetselwerk, wordt dekbedekking van het hoge- en lage dak en een cement dekvloer aangebracht. De verwachting is dat de gymzaal in februari/maart 2024 wordt opgeleverd.