Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

TKF bereikt hoogste punt in het puntje van Nederland met aannemingsmaatschappij Friso en Dura Vermeer

02 november 2023

TKF bereikt hoogste punt in het puntje van Nederland met aannemingsmaatschappij Friso en Dura Vermeer

Op het terrein aan de Beatrixhaven in de Eemshaven wordt een nieuwe kabelfabriek gebouwd voor de Twentsche Kabelfabriek (TKF) uit Haaksbergen. Aannemingsmaatschappij Friso, Dura Vermeer Bouw Hengelo en Dura Vermeer Infra Oost bouwen hier binnen een jaar een unieke fabriek, waar nu het hoogste punt werd gevierd. Met deze fabriek richt TKF zich specifiek op de productie van inter-array zeekabels, die de windturbines van offshore windparken onderling met elkaar verbinden.

Koert Terhürne, directievoorzitter Dura Vermeer: “Het hoogste punt is bereikt en wat is dit een unieke locatie om zoiets te mogen vieren. Samen realiseren we deze nieuwbouw in een jaar. Dat is een noemenswaardige prestatie van het team in samenwerking met TKF.”

Hogere productiecapaciteit en perfecte locatie

De nieuwe kabelfabriek van TKF zal een aanzienlijk hogere productiecapaciteit hebben dan de bestaande faciliteit in Lochem. Daarnaast heeft de fabriek een indrukwekkende ligging aan de zware ladingskade in de Beatrixhaven. Door te kiezen voor deze locatie, brengt TKF een stukje 'Twente in Groningen' en bevindt de fabriek zich zo dicht mogelijk bij open zee. Dit biedt veel voordelen voor de productie en distributie van inter-array zeekabels.

Nabijheid van offshore windparken

Met de bouw van de nieuwe kabelfabriek in de Eemshaven speelt TKF slim in op de groeiende behoefte aan inter-array zeekabels voor offshore windparken. Deze kabels zijn van essentieel belang voor het verbinden van de windturbines op zee. Door zich te vestigen in de nabijheid van deze windparken, kan TKF snel en efficiënt inspelen op de toenemende vraag naar deze specifieke kabels.

1.200 kilometer zeekabel per jaar vanaf eind 2023

TKF zet hiermee een belangrijke stap om aan de groeiende vraag naar inter-array zeekabels te voldoen. De locatie aan de zware ladingskade in de Beatrixhaven biedt optimale mogelijkheden voor de productie en distributie van 1.200 kilometer zeekabel per jaar. Dura Vermeer en Friso verwachten eind 2023 op te leveren, waarna TKF de eerste productie met een testkabel zal starten.