Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Twee nominaties voor Friso projecten voor architectuurprijs

16 mei 2023

Twee nominaties voor Friso projecten voor architectuurprijs

Twee van de dertien gebouwen die zijn genomineerd voor de Vredeman de Vriesprijs voor Architectuur 2022 zijn projecten van Friso Bouwgroep. Het gaat om nieuwbouw zwembad De Kûpe uit Buitenpost en Cultuurhistorisch Centrum De Tiid uit Bolsward.

Publieksprijs
Uit veertig gebouwen selecteerde een jury dertien bouwwerken die meedingen naar de prijs. Naast de juryprijs wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. Het publiek mag meebepalen wie de uiteindelijke winnaar wordt door middel van een stemming.

De Tiid
In opdracht van gemeente Súdwest-Fryslân realiseerden Jurriëns Noord en Aannemingsmaatschappij Friso, beide onderdeel van Friso Bouwgroep uit Sneek, de restauratie, verbouw en nieuwbouw van het voormalig stadhuis in Bolsward. Het voormalige stadhuis werd verbouwd tot Cultuur Historisch Centrum ‘De Tiid’. Adema Architecten uit Dokkum waren verantwoordelijk voor het ontwerp.

De Kûpe
Het nieuwe zwembad De Kûpe werd ontworpen door Slangen + Koenis Architecten. In opdracht van gemeente Achtkarspelen bouwde Aannemingsmaatschappij Friso een gloednieuw energieneutraal zwembad op de plek van het oude.Stemmen tot 21 mei
Publiek kan tot en met 21 mei online een stem uitbrengen. De prijs wordt op 26 mei uitgereikt in It Swettehûs in Leeuwarden, waar gedeputeerde Sietske Poepjes tevens de jurywinnaar van de provinciale architectuurprijs bekendmaakt.